Ontdek, kijk, ruik en geniet van de sfeer van vroeger. Bij de Stoomtrein Katwijk Leiden beleef je het!

Evenementen 2017

17 en 18 juni: Stoom- en dieseldagen (*)
Ben je een liefhebber van oude techniek? Dan mag je onze Stoom- en Dieseldagen niet missen. Alles wat kan rijden, is op de baan te bewonderen. Naast onze eigen locomotieven zijn er ook veel machines van anderen, zoals oude tractoren, waterpompen, etc., etc.
* Toeslag van 1 euro per persoon op de normale toegangsprijs

11, 15, 18, 22, 25 en 29 juli en 1, 5, 8, 12, 15, 19, 22, 26 en 29 augustus: ‘Zomerarrangement’
Samen met het Katwijks museum en het historisch motorschip Wilhelmina hebben wij een uniek arrangement samengesteld voor het hele gezin. Van 11 juli tot en met 29 augustus kun je elke dinsdag en zaterdag genieten van een bijzondere combinatie van adembenemende kunst, een verrassende vaartocht en een nostalgische stoomtreinreis. Stap in de sfeer van vroeger, laat je meenemen in een reis door de tijd en beleef onvergetelijke momenten van verbazing en herkenning.

15 en 16 juli: Kinderstoomdagen (*)
Dit weekend maken we ruim baan voor de zelfgebouwde miniatuurtreinen. Er worden meerdere banen aangelegd in ons buitenmuseum als speciale attractie voor kinderen. Deze dag organiseren we ook ‘voetplaatritten’. Wil je wel eens meerijden op een diesel- of stoomlocomotief, dan is dit je kans.
* Toeslag van 1 euro per persoon op de normale toegangsprijs

23 en 24 september: Smalspoormodelbouwdagen (*)
Kom genieten van de creativiteit van een aantal van Nederlands beste modelbouwers. De banen staan opgesteld tussen het ‘grote spoor’ in ons museum. De meeste modelbouwers bouwen zelf hun rijdend materieel en besteden ook veel tijd en zorg aan de landschappen. Dat maakt hun banen uniek.
En natuurlijk rijden onze eigen treinen ook!
* Toeslag van 1 euro per persoon op de normale toegangsprijs

14, 15, 17, 19, 21 en 22 oktober: Herfstvakantie
We hebben een verassing voor alle kinderen die deze dagen bij ons langskomen.

25 en 26 november: Sinterklaasritten
Sinterklaas en zijn Pieten komen bij ons langs.

27, 28, 29 en 30 december: Winterstoomritten met oliebollen en glühwein (*)
Altijd spectaculair die stoomwolken in de winter. Ook dit jaar kun je weer genieten van onze winterstoomritten langs de oevers van het Valkenburgse Meer. Na afloop zijn er natuurlijk de traditionele oliebollen en glühwein.
* Toeslag van 1 euro per persoon op de normale toegangsprijs