Evenementen

Ontdek, kijk, ruik en geniet van de sfeer van vroeger. Bij de Stoomtrein Katwijk Leiden beleef je het!

Evenementen 2019

30 mei (Hemelvaart): Nationale Stoomtreindag
Bij alle museumspoorlijnen rijden de stoomtreinen weer. Natuurlijk ook bij ons. Deze dag organiseren we als extra attractie ‘voetplaatritten’. Wil je wel eens meerijden met de machinist op een locomotief, dan is dit je kans.

8, 9 en 10 juni (Pinksteren): Back to the 20’s (*)
Ga terug in de tijd en waan je in de wereld van de jaren ’20. Het was de tijd waarin ons station werd geopend, maar ook de tijd van Ot en Sien. Alle medewerkers lopen verkleed rond. De veldwachter doet zijn ronde over het terrein. Naast deftige mensen van de gegoede burgerij rijden eenvoudige boeren mee in de trein. De kinderen kunnen zich samen met hun ouders of grootouders uitleven met Oudhollandse spelletjes. Maak het mee! Wij zijn drie dagen achter elkaar open.

22 en 23 juni: Pasar Malam
Kom langs en slenter langs de Indische stalletjes op het museumterrein. Geniet van de Indische keuken in de rijtuigloods. Op een groot podium naast onze locomotiefloods wordt muziek gemaakt en gaan de beentjes van de vloer. Uitgekeken …. , maak dan een ritje in de stoomtrein langs het Valkenburgse Meer of ga mee met het ‘groenebankentreintje’ naar de remise waar nog niet-gerestaureerd materieel bekeken kan worden.

20 en 21 juli: Kinderstoomdagen (*)
Het begin van de zomervakantie wordt sissend en fluitend gevierd met miniatuurtreinen waarop kinderen kunnen meerijden. Binnen kunnen ze knutselen en buiten kunnen zij zich naar hartenlust uitleven met spelletjes en speciale attracties. Honderd procent garantie voor blije kinderkoppies.

28 en 29 september: Smalspoormodelbouwdagen (*)
Dit evenement krijgt steeds meer waardering in binnen- en buitenland als hèt smalspoormodelbouwtreffen in de Benelux. Dat is niet gek. Topmodelbouwers uit Frankrijk, Duitsland, België, Engeland en ons eigen land brengen hun nieuwste creaties mee. Binnen staan de modelbanen opgesteld tussen het grote voorbeeld en buiten rijden de echte treinen. Een unieke combinatie waar steeds meer liefhebbers op af komen. Ook dit jaar hebben wij weer primeurs uit binnen- en buitenland.

1 december: Sinterklaasritten
Sinterklaas en zijn Pieten rijden mee op onze stoomtrein. Voor de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders een geweldige beleving omdat de goedheiligman alle tijd heeft om contact met de kinderen te maken. Dat levert altijd leuke foto’s en herinneringen op.

27, 28, 29 en 30 december: Winterse stoomritten met oliebollen en glühwein (*)
Altijd spectaculair die stoomwolken in de winter. Ook dit jaar kun je weer genieten van onze winterstoomritten langs de oevers van het Valkenburgse Meer. In het museum staat als extra attractie ook een grote modelbaan met antieke blikken Märklin-speelgoedtreinen uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw. En natuurlijk hebben we voor iedereen weer oliebollen, glühwein en chocolademelk.

* Toeslag van 1 euro per persoon op de normale toegangsprijs

Aan de programma’s wordt nog hard gewerkt. Hou onze website (www.StoomtreinKatwijkLeiden.nl) in de gaten voor de laatste wijzigingen.