Evenementen

Ontdek, kijk, ruik en geniet van de sfeer van vroeger. Bij de Stoomtrein Katwijk Leiden beleef je het!

Evenementen 2018

31 maart, 1 en 2 april (Pasen): Seizoensstart en viering 25 jaar Valkenburg
Op zaterdag 31 maart starten wij met ons rijseizoen. Omdat we dit jaar al weer 25 jaar langs het Valkenburgse Meer rijden, is het feest en is tijdens de Paasdagen elk tweede kaartje (het goedkoopste) gratis! Een mooie reden om langs te komen. Kom genieten van het Binnen- en Buitenmuseum, rijd mee met onze stoom- en dieseltreinen en bekijk wat er tijdens de wintermaanden aan werk is verricht.

10 mei (Hemelvaart): Voetplaatritten
Deze dag organiseren we ‘voetplaatritten’. Wil je een keertje meerijden op een van onze railauto’s, dan is dit je kans.

19, 20 en 21 mei (Pinksteren): Nationaal Stoomweekend
Wij zijn drie dagen achter elkaar open. Kom ook langs en geniet van een sfeervolle stoom- en/of dieseltreinrit.

9 en 10 juni: Stoom- en dieseldagen (*)
Ben je een liefhebber van oude techniek? Dan mag je onze Stoom- en Dieseldagen niet missen. Alles wat kan rijden, is op de baan te bewonderen. Naast onze eigen locomotieven zijn er ook veel machines van anderen, zoals oude tractoren, waterpompen, etc., etc.
* Toeslag van 1 euro per persoon op de normale toegangsprijs

10, 17, 24 en 31 juli en 7, 14, 21 en 28 augustus: ‘Zomerarrangement’
Samen met het Katwijks museum en het historisch motorschip Wilhelmina hebben wij een uniek arrangement samengesteld voor het hele gezin. Van 10 juli tot en met 28 augustus kun je elke dinsdag genieten van een bijzondere combinatie van adembenemende kunst, een verrassende vaartocht en een nostalgische stoomtreinreis. Stap in de sfeer van vroeger, laat je meenemen in een reis door de tijd en beleef onvergetelijke momenten van verbazing en herkenning.

14 en 15 juli: Kinderstoomdagen (*)
Dit weekend maken we ruim baan voor de zelfgebouwde miniatuurtreinen. Er wordt een grote miniatuurbaan aangelegd in ons buitenmuseum als speciale attractie voor kinderen.
* Toeslag van 1 euro per persoon op de normale toegangsprijs

25 en 26 augustus: Pasar Malam
Kom langs en slenter langs de Indische stalletjes op het museumterrein. Geniet van lekkere hapjes in de rijtuigloods en van gezellige muziek in de buurt van de locloods. Maak een ritje in de stoomtrein langs het Valkenburgse Meer of ga mee met het ‘groenebankentreintje’ naar de remise waar ongerestaureerd materieel bekeken kan worden.

29 en 30 september: Smalspoormodelbouwdagen (*)
Kom genieten van de creativiteit van de beste Nederlandse en buitenlandse modelbouwers. De banen staan opgesteld tussen het ‘grote spoor’ in ons museum. De meeste modelbouwers bouwen zelf hun rijdend materieel en besteden ook veel tijd en zorg aan de landschappen. Dat maakt hun banen uniek.
En natuurlijk rijden onze eigen treinen ook! Benieuwd wie er allemaal komen?
* Toeslag van 1 euro per persoon op de normale toegangsprijs

20, 21, 23, 25, 27 en 28 oktober (Herfstvakantie): Knuffeldagen
Tijdens onze ‘Knuffeldagen’ in de herfstvakantie mogen alle kinderen (tot en met 12 jaar) die hun lievelingsknuffel meenemen, gratis naar binnen bij de Stoomtrein Katwijk Leiden. Kom samen met je pop of teddybeer naar onze Knuffeldagen en leer alles over treinen. Kijk rond in het museum, doe de speurtocht of stap met je knuffel op de stoomtrein en maak een mooie treinrit langs het Valkenburgse Meer. Meer informatie.

2 december: Sinterklaasritten
Sinterklaas en zijn Pieten rijden mee op onze stoomtrein.

27, 28, 29 en 30 december: Winterse stoomritten met oliebollen en glühwein (*)
Altijd spectaculair die stoomwolken in de winter. Ook dit jaar kun je weer genieten van onze winterstoomritten langs de oevers van het Valkenburgse Meer. Na afloop zijn er natuurlijk de traditionele oliebollen, glühwein en chocolademelk.
* Toeslag van 1 euro per persoon op de normale toegangsprijs

Hou onze website (www.StoomtreinKatwijkLeiden.nl) in de gaten voor de laatste wijzigingen.