Evenementen

Ontdek, kijk, ruik en geniet van de sfeer van vroeger. Bij de Stoomtrein Katwijk Leiden beleef je het!

Evenementen 2019

30 mei (Hemelvaart): Nationale Stoomtreindag
Bij alle museumspoorlijnen rijden de stoomtreinen weer. Natuurlijk ook bij ons. Deze dag organiseren we als extra ‘voetplaatritten’. Wil je wel eens meerijden met de machinist op een locomotief, dan is dit je kans.

8, 9 en 10 juni (Pinksteren): Back to the 20’s (*)
Stap terug in de tijd en waan je in de wereld van jaren ’20. Wij zijn drie dagen achter elkaar open. Maak het mee.

22 en 23 juni: Pasar Malam
Kom langs en slenter langs de Indische stalletjes op het museumterrein. Geniet van lekkere hapjes in de rijtuigloods en van gezellige muziek in de buurt van de locloods. Maak een ritje in de stoomtrein langs het Valkenburgse Meer of ga mee met het ‘groenebankentreintje’ naar de remise waar nog niet gerestaureerd materieel bekeken kan worden.

20 en 21 juli: Kinderstoomdagen (*)
Dit weekend maken we ruim baan voor de zelfgebouwde miniatuurtreinen. Er wordt een grote miniatuurbaan aangelegd in ons buitenmuseum als speciale attractie voor kinderen.

28 en 29 september: Smalspoormodelbouwdagen (*)
Kom genieten van de creativiteit van de beste Nederlandse en buitenlandse modelbouwers. De banen staan opgesteld tussen het ‘grote spoor’ in ons museum. De meeste modelbouwers bouwen zelf hun rijdend materieel en besteden ook veel tijd en zorg aan de landschappen. Dat maakt hun banen uniek.
En natuurlijk rijden onze eigen treinen ook!

1 december: Sinterklaasritten
Sinterklaas en zijn Pieten rijden mee op onze stoomtrein.

27, 28, 29 en 30 december: Winterse stoomritten met oliebollen en glühwein (*)
Altijd spectaculair die stoomwolken in de winter. Ook dit jaar kun je weer genieten van onze winterstoomritten langs de oevers van het Valkenburgse Meer. Na afloop zijn er natuurlijk de traditionele oliebollen, glühwein en chocolademelk.

* Toeslag van 1 euro per persoon op de normale toegangsprijs

Aan de programma’s wordt nog hard gewerkt. Hou onze website (www.StoomtreinKatwijkLeiden.nl) in de gaten voor de laatste wijzigingen.