Nieuws

Het laatste nieuws van de Stoomtrein Katwijk Leiden

18

Mei 2019

Feestelijke opening LGB-baan op zaterdag 25 mei

Van / in Nieuws /

Na twee jaar werken – vaak in weer en wind – is onze grote LGB-baan voor de ingang van het museum klaar. Dat is reden voor een feestje. Dat doen we op zaterdag 25 mei en we maken er een echte LGB-dag van. 

De feestelijke opening van de baan is voorzien rond de klok van 14.30 uur.

Speciaal voor kinderen is daarom ook Oma Els van de partij met haar grote Thomas the Train-baan. Op deze speciale modelbaan in LGB-schaal kunnen kinderen zelf hun helden Thomas, Percy en Gordon laten rijden. Dat levert hele blije ‘kinderkoppies’ op.
Haar man, opa Bert, neemt zijn zelfgebouwde stoomlocomotieven mee. Deze modellen die worden gestookt op miniatuurkolen, rijden rond op onze nieuwe LGB-baan. Ook onze eigen vrijwilligers halen al het LGB-materieel uit de kast – dat is heel veel – en rijden de gehele dag een afwisselende dienstregeling. Er is binnen en buiten dus veel te zien en te beleven.

Een niet te missen speciale dag voor jong en oud!

Kaartjes zijn de hele dag geldig. Voor 9 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen breng je zo een paar gezellige uurtjes door. Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang en ook je auto kun je gratis parkeren voor het station.

Eerder kondigden we aan dat de feestelijke opening zou worden verricht door Erik de Zwart. Helaas gaat dat niet door. Erik landt die middag pas laat in Eindhoven en kan daardoor niet op tijd in Valkenburg zijn.

Selecteer hier de social media waarop je dit bericht wilt delen.

Bedankt voor je reactie.

Ander nieuws