Nieuws

Het laatste nieuws van de Stoomtrein Katwijk Leiden

09

apr 2019

Restauratie tramlocomotief Vrijland

Van / in Nieuws /

Meteen nadat het Mondriaan Fonds ons in december 2018 een subsidie van 80.000 euro had toegezegd voor de restauratie van onze tramlocomotief Vrijland, zijn we gestart met de werkzaamheden. Hieronder een overzicht van de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2019.

We zijn in januari begonnen met het demonteren van de appendages en het losmaken van de kast van het onderstel. Dat laatste bleek moeilijker dan gedacht. Er zijn veel eerdere schades en reparaties aan het licht gekomen. Wat ons wel duidelijk werd, is dat de loc na haar laatste dienst niet meer is schoongemaakt. In de vuurkist lagen nog as en briketresten en in de rookkast een dikke laag roet.

Op zaterdag 23 maart zijn met onze eigen kraan de kast en de ketel gescheiden van het onderstel. Het onderstel is een week later schoongespoten bij onze sponsor ‘Aannemings- en transportbedrijf H.H. van Egmond’ uit Rijnsburg.

DSC_2803

De kast wordt gescheiden van het onderstel (23 maart 2019).

DSC04288

Vervolgens wordt ook de ketel losgemaakt van het onderstel.

Transport naar Rijnsburg ….

…. en schoonmaken maar (30 maart 2019).

IK_vrijland

Het schoongespoten onderstel staat weer in de werkplaats. De doos rechts is de cilinder van de vacuümrem. Links daarvan het cilinderblok met aan de bovenzijde de deksels en de rookkaststeunen.

Selecteer hier de social media waarop je dit bericht wilt delen.

Bedankt voor je reactie.

Ander nieuws